HIRDETÉS

  • Megosztás:
  •  Tech RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 25: 1 GMT +2, 2010. 1-.

szerk.
TRANSINDEX AWARDS
Kivi a virtualisszekelyfold.ro-nak, murok a legendarium.ro-nak


Elégedetten bólogatunk és hitetlenkedve húzogatjuk szemünket. Vannak, akik értenek a nethez, mások viszont értenek a szponzorok lenyúlásához.


HIRDETÉSKivit adunk a virtualisszekelyfold.ro-nak

Egy nemzetközileg nagyon trendi site típust alkalmaztak a virtualisszekelyfold.ro megalkotói.

Arról a bizonyos 360 fokos búrafotó-technikáról van szó, ami nagyon alkalmas arra, hogy épített örökséget mutasson meg.

A hatás delejes is lehet, lásd a Párizs-búrát, amihez több mint 2 ezer képet fűztek egymásba.

Viszont szép lett a virtualisszekelyfold.ro is, ami az NHD székelyföldi webdesing műhely munkája.A site-ot a Hargita- és Kovászna megyei tanács rendelte meg. A tartalom 52 búrafotó 24 településről.

A site hiányossága, hogy kevés szöveges infót tartalmaz, a közelítések pixelesek, és ez a meleg filter olykor túl szép, de ezeket csak azért jegyezzük meg, hogy senki ne higgye, hogy fizettek azért, hogy díjat kapjanak.

Gratulálunk, megérdemlik a Kivi díjat!


Murok a legendarium.ro-nak

Van egy többkomponensű rommagyar érzés, ezt idézte fel bennünk ez a nagyon idétlen site. Valaki kitalál valamit, amit nem tud megcsinálni. Eladja az ötletet a szponzoroknak. Hoz bele médiapartnereket, hogy a szponzorok ne nyavalyogjanak. Nekikezd megcsinálni, de mivel nem ért hozzá, lekés minden határidőt, ezért az utolsó utáni pillanatban muszáj lesz valamit felmutatni.Felmutat valamit, amit az különböztet meg a semmitől, hogy a semmi legalább semmi. A legendarium.ro oldalról nem lehet tudni, hogy ki csinálta, de azt lehet tudni, hogy kik azok, akik a nemlétező tartalmat támogatták. Perla Hargitei, Hargita Megye Tanácsa, Amigo, Septima, Elka International Logistics, Alt, Melinda Impex Instal, Villa Vitae, Top Invest. Ők egy olyan site létrejöttét támogatták, ami grafikában a 90-es évek CD-ROM-jait idézi, tartalomban pedig sejtelmes, mert egy veszekedett legendát sem tartalmaz, mindössze néhány piros zászlócskás térképet.

A site azt ígéri, hogy folyamatosan bővül, ami jó hír a szponzoroknak, akiknek logói amúgy szinte kivétel nélkül pixelesen vannak feltöltve. Ami csúcs, a tartalom nélküli site már promózza is magát. Erre mondják a románok: Ai tupeu băiete!Eddigi Kivi-díjasaink

(8.5.2009) Lázok Klári a Fogadjon örökbe egy széket akcióért

(22.4.2009) A Zöld Székelyföld Egyesület a háztartási használt étolaj-gyűjtő akciójukért

(14.10.2008) A Kisebbségkutató Intézet, amiért felkarolta a nyelvijogok.ro kezdeményezést

(25.6.2008) Antal Árpád, Bálint József, Sándor Krisztina és a Zöld Párt az önkormányzati választási kampányukért

(1.8.2007) Gyarmati Zsolt a csíkszeredai Munkácsy-kiállításért

(20.11.2006) Kincses Réka Balkán bajnok című dokumentumfilmjéért

(9.12.2005) Bálint Arthur a Nem, nem, nem című dokumentumfilmjéért

(2.8.2005) A marosvásárhelyi Rotaract Club – mert műanyag-gyűjtő akciót szerveztek a Félsziget fesztiválon

(2.2.2005) A csíki Star rádió reklámjainak készítői – mert a spotok nagyon szellemesek

(23.6.2004) Nagy András – mert Szászrégenben megnyerte a választásokat


Eddigi Murok-díjasaink

(7.04.2010) Tőkés István, a Nyílt levél a Tőkés válásról című írásáért

(17.11.2009) László Attila, mert semmibe vette választói akaratát

(5.8.2009) Az alcsíki magyar-roma konfliktus szereplői

(21.4.2009) Hantz Péter és Szamosközi István az ún. „plágium-ügy” miatt

(14.10.2008) A Maros Művészegyüttes, amelynek honlapja a http://www.ansamblulmuresul.ro/ címen érhető el, és ahol magyarul illetve rovásírással írt szövegeket lehet olvasni

(25.6.2008) Kiss Sándor az önkormányzati választási kampányért, a Zöld Párt a székelyudvarhelyi alpolgármester-választásért

(28.3.2008) A Guerrilla Rádió műsorvezetőinek, Vlad Craioveanunak és Mihai Dobrovolschinak homofób poénjaikért

(12.12.2007) Megosztva Frunda Györgynek és Toró T. Tibornak kölcsönös verbális agresszióért

(20.6.2006) Mózes Edith a Népújságban közölt agresszív homofób szövegeiért

(2.8.2005) A Diszkrimináció-ellenes Tanács és a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Minisztérium plakátjai, mert formális-felületes nyomulás volt a jelenlétük a Félsziget fesztiválon

(23.6.2004) Kelemen Ata – azért, ahogy Marosvásárhelyen elvesztette a helyhatósági választásokat


  • Megosztás:
HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

25. arabella
2010 november 25 21:20 Replikázok

Szanalmas es fajdalmas meg kell hagyni hogy otthon meg mindig ilyen mocsok modon tamadnak es velemenyeznek egyes "ujsagirok" indulo projecteket. A lenyeg abban van hogy valami legalabb tortenik, van egy otlet, van egy elkepzeles aminek van erteke. A Legendarium otlete szerintem zsenialis, es ha a honlap tartalma nem elegseges akkor olvasd ujra: " folyamatosan bovul". Sehol nem irja hogy KESZ :)
Egyet tudok biztosra: a legendariumot kuldfoldon is ( egesz pontosan Kaliforniaban is) maris sokan szeretik, tamogatjak es izgalommal varjak a bovuleset. Hajra Legendarium! ( ne feledjetek hogy a negativ reklam is reklam :))))

24. hanga
2010 december 7 12:00 Replikázok

@arabella: Én meg úgy gondolom, hogy az a fajta magatartás, hogy legalább valami legyen sehova sem vezet. Már elég sok legalább valami van, illetve történt. Sőt még azt is merészelem gondolni, hogy itthon éppen ez a "mocsok" magatartás az, ami valamennyire visszatart a teljes értékvesztettségtől. És bárhogy olvasom újra, azt hogy "tovább bővül", az eredmény ugyanaz: semmi látszat nulla pont. És azt hiszem neked is újra kellene olvasnod a cikket - nem legendákról van szó, s nem romantikus eszmékről, és fennkölten csengő magyarságtudatról, hanem pénzcsalásról, pályázatok lehívásáról, látszatmunkáról. Nem az ötletet kritizálja itt senki, hanem azt, hogy ennyi támogatóval, és komoly hozzáállással készülhetett volna egy reprezentatív oldal.

23. vilagproletarja
2010 november 23 21:10 Replikázok

Arra gondoltam, hogy akik lájkolták a facebookon a legendarium.ro-t, azok kifejezetten utálják a legendákat és igazán tudják értékelni, hogy a legendákról szóló honlapon nincsenek legendák.

22. Erika
2010 november 24 10:34 Replikázok

@vilagproletarja: drágaság arra nem gondoltál, hogy ezek az emberek a kezdeményezést lájkolgatják....nekem is tetszik, annak ellenére, hogy hiányosságai vannak az oldalnak.

21. vilagproletarja
2010 november 24 19:23

@Erika: Hát, erről beszélek, nyuszómuszó. Van, akiknek tetszik a kezdeményezés, hogy a ne legyenek legendák az oldalon.

20. Anna
2010 november 23 12:50 Replikázok

Tényleg az a baj, hogy a Legendáriummal még nem szabadott volna coming outolni. Csak akkora volt a csindaratta bumm az elmúlt időszakban, hogy már muszáj volt. Így pedig tartalmilag üres... Akkor kellett volna az oldalt látogathatóvá tenni, amikor már fel van töltve, ha nem is teljesen, de azért valamilyen tartalommal. Ez baki volt. De aki dolgozik, téved is.

19. Andris
2010 november 23 11:55 Replikázok

Igaziból két problémám van a virtualisszekelyfold.ro-val:
1) A zenei aláfestés. A "hangos" weboldalakat nagyon tolakodónak találom. Nem gond, ha van zene rajta, de ez opcionális legyen, alapból kikapcsolva. Beírsz egy webcímet a böngészőben, aztán nézed, mi is szól...

2) Nem lehet direkt linket megadni a benne szereplő helyekre. Pl. nem tudom elküldeni valakinek, hogy nézze meg a Székely Nemzeti Múzeum oldalt angolul, de nem lehetséges, előbb meg kell nézze a gelencei templomot, majd kikeresse a listából a múzeum linkjét...

18. Margit
2010 november 23 11:15 Replikázok

Szerintem teljesen két kategória a két tartalom, más ötlet, más stílusú kivitelezés, más a célközönség. Mindkettő a maga nemében gyönyörű és különleges. Gratulálok! A legendáriumra mihamarább fel kéne tölteni a legendák szövegét.

17. géza
2010 november 23 10:15 Replikázok

Teljes mértékben egyetértek az odaítélt díjakkal.
Végre!!!
A virtualisszekelyfold.ro oldal gyönyörű,
újszerű, gazdag, látszik a sok munka mögötte, és a szakmai hozzáértés. Gratulálok a készítőknek!
Remélem lesz folytatása.
Amit jelen pillanatban a legendarium.ro oldalon látunk, az kb. kétnapos munka, nem egy csapatnak, hanem két embernek. Két évet vett fel és ennyi az eredmény! Az illusztrációkat pedig jobb ha nem minősítem. Annyi tehetséges grafikus van, miért nem lehetett megpályáztatni az illusztrálását az oldalnak, hogy ember elejébe lehessen tenni.
A támogatók majdnem felét foglalják el az oldalnak, a hargita megyei tanács logója vetekszik a székelyföld térkép méreteivel. Kérdem én....mi ebben az oldalban a fontos? A támogatók logója vagy a tartalom?

16. donald
2010 november 23 09:41 Replikázok

Kicsit olyan ez a Fazakas Szabi, mint Stanik, amilyen volt, míg szóbaálltak vele. Jó ötlet, nagy lendülettel meggyőzi a támogatókat az eredmény viszont nem az, amit eladott. Stanik viszont sokkal profibb volt. Azt hiszem itt is Borboly a kulcs, akinek ez az ember szolgálatokat tesz, Borboly pedig így fizeti ki.

15. Stanik István
2010 november 23 15:56 Replikázok

@donald: Kösz a "profizmusomnak" szóló elismerést, de a hitelesség jegyében az elégedetlen támogatóim listáját csatolnod kellene, lehetőleg névvel, címmel, projektmegnevezéssel. Az pedig, hogy ki kivel nem áll szóba, nézőpont kérdése, ugyanis nem futtatok és nem is tervezek támogatást igénylő projektet.

14. Szilard
2010 november 23 09:13 Replikázok

Tényleg nem lehet összehasonlítani a két oldalt, a legendarium jó ötlet, de kivitelezés értékelése 3/10.
Székelyföld is nagyon jó ötlet, de ott a kivitelezés is szép, látszik sok munka van benne. Gratulálok a készítőinek. De gratula mindkettő ötletéért.

13. szi
2010 november 23 08:21 Replikázok

Végre egy trindex cikk, aminek minden betűjével egyetértek. ;)

12. Baka
2010 november 23 02:51 Replikázok

A legendárium, mint ötlet nekem tetszik, es ha valaki utána olvas az tudhatja, hogy az oldal bővülőben van, legendák is lesznek rajta. Ami az én szememet bántja, és ebben egyet kell értenem a fent leírtakkal, az a naiv számítógépes grafika. A figurák kivitelezése. Árnyékolt foltokból tevődnek össze, és még sorolhatnám. Nem szép emberek! És nem a rosszindulat szól belőlem.

11. Rakfene
2010 november 23 01:02 Replikázok

Díjakkal egyetértek. Fazakas Szabiék mindent így csinálnak. Nagy csindaratta s sehol semmi. A virtualisszekelyfoldet meg egyszer megcsinálták, aztán kijöttek vele s nem volt nagy hűhó.
Borboly megint adott egy halom pénzt, Szabi meg folyik ki az udvarhelyi médiából, ha egy vessző frissítés feltünik a legendáriumon.

10. Ferenc
2010 november 22 23:36 Replikázok

Én nagyra értékelném ezt a legendárium-ot, ha tényleg lenne valami értelme annak, ami ebben a pillanatban megjelenik rajta.

Nem akarom megbántani a projekt kétkezi munkásait, de ezzel még nem szabadott volna coming-out-olni. Ez így egy lidércnyomás.

Ha én monda lennék, nem szívesen lennék most rajta.

A Virtuális Székelyföld pedig az egyik legszebb dolog, amit Erdély-témában alkottak! Gratulálok nekik!
A Legendárium még ne adja fel! Viszont ennél jobbat egy motivált csapat 0 támogatással is össze tudott volna hozni.

9. Ábel
2010 november 22 22:05 Replikázok

A legendárium Fazakas Szabolcs és csapata munkája.No comment.Kiváncsi vagyok mit szólnak a támogatók.

8. Pityipalkó
2010 november 22 21:41 Replikázok

Ha véletlenül valaki nem figyelt volna oda: ezt az oldalt ugyanaz a csapat készítette aki a tavasszal a Székelyföld reklámklippjét is. ( erre valóak a médiapartnerek, hogy mindezt megtudjuk )

7. le-cso
2010 november 22 21:32 Replikázok

Most az egyszer jól döntöttetek.

6. betamás
2010 november 22 20:11 Replikázok

Tenyleg elbűvölő a virtualisszékelyfold. Reméljük hamarosan Maros megye is csatlakozni fog. Csupán egy pici gigszert vettem észre. Amikor a Sf Ilie kolostorra klikkelek, az jelenik meg, hogy Mănăstirea "Sfânta (sic !) Ilie" es nincs rola semmi info

5. széköly
2010 november 22 19:42 Replikázok

Azért én nem értek egyet teljesen azzal a murok díjjal! Azt tudom, hogy sem az RMDSZ, sem a kulturális miniszter úr, sem a Kulturális Minisztérium nem támogatta ezt a projektet. Azt, hogy van egy folyamat, amelybe most éppen belekukkantottak, az dicséretre méltó, hisz van valaki, van egy csapat, aki úgy gondolta, hogy annak ellenére, hogy az érdekvédelmi politikum nem támogatja, mégis összehoz a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt elfogadható oldalt. Nekem személy szerint tetszik, és várom a folytatását. És annak ellenére, hogy nem tudok anyagilag támogatójuk lenni, nem leszek a kerékkötőjük sem! Pedig ebben a világrészben - ahogy látom a fenti cikkben is! -, inkább megpróbáljuk megfojtani azt, aki szeretne valamit tenni - és tesz is! -, mint, hogy segítsünk neki!!
Hát akkor, lelkük rajta!!

4. vilagproletarja
2010 november 22 19:15 Replikázok

Egyetértek a döntéssel, mind a murok-, mind a kivi-diijat illetően.
Furcsa, hogy a legendarium.ro-t máris 584-en lájkolták a facebookon.

3. SB
2010 november 23 16:58 Replikázok

@vilagproletarja: Ugy tunik dijakat adnak minden x-edik Like-olonak. Amugy eleg zsenans a facebook oldal is, tele helyesirasi hibakkal es erthetetlen lecsoval. Nehez eldonteni komolyan gondoljak-e vagy egy hoax az egesz.

2. pitt
2010 november 23 10:09 Replikázok

@vilagproletarja: a facebook szamai nem relevansak mert nagyon konnyu lajkolokat szerezni.
kulonben a virtualisszekelyfoldon lattatok a fotosoppolt macit a vargyas volgyeben? szerintem nagyon jo poen!!

1. ariadne
2010 november 22 19:38 Replikázok

@vilagproletarja: agresszív promo...
SZAVAZÓGÉP

Mit szólsz ahhoz, hogy már csak 12 jó évünk lehet hátra? (Lásd a legújabb IPCC-klímajelentést!)

Nagyon ideje lenne a kormányoknak megkongatni a vészharangot, és konkrét lépéseket tenni végre 410
Minden nap nyomaszt ez a probléma 27
Nem izgat a kérdés, mert úgysem fogom már megélni, mire bekövetkezik a katasztrófa 15
Én mindenesetre nekikezdek építeni egy űrhajót... 65
Próbálom, amennyire csak tőlem telik, nem szennyezni a környezetet 243
Hát, gyereket már lehet, hogy nem vállalnék 26
Akárcsak Trump, nem hiszek a globális felmelegedésben 114
Semmit, nem is akarok erre gondolni 13
Mit szólhatnék? Túl kicsi vagyok én ehhez 30
Nem értem a kérdést 49

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK

Társadalmi beágyazottság nélkül kezdett erdélyi terjeszkedésbe a Jobbik
Nna, remélem, Parászka. Boróka is elolvassa a cikket. (...)
Sekszpír Vilmos, 2013 május 8 15:48

Hogy élünk a magyarországi magyarokhoz képest?
Romániában 2008-ban olyan torzulások voltak a bérezésben és a foglalkoztatottságban ami (...)
Korodi Szabolcs, 2013 május 3 07:58

Plan B: hogyan kerül egy kolozsvári galéria a világ legjobbjai közé?
@anti-művész: orulok, hogy valaszoltal, mert igy kifejtetted kicsit jobban, es tenyleg ervenyes (...)
nihil, 2013 április 26 10:33

Klárik: hosszú távon veszélyforrás lehet a Schweighofer-beruházás
Ha van külföldi beruházó, akkor az a baja székelynek. Ha nincs, akkor meg az. Az Isten se tud ezeken (...)
figyelő, 2013 április 26 10:25

Leszavazta a Maros Megyei Névadó Bizottság a Bernády Gyögy iskolanevet
@Covaci Dejoke: Nincs mit köszöngess! Tudomásul kell venni, hogy többen vannak. Vagy még (...)
figyelő, 2013 április 26 10:12

Klárik: hosszú távon veszélyforrás lehet a Schweighofer-beruházás
Amiről nem beszéltek, hogy Olosz Gergely RMDSZ-es politikustól vették a gyár területét, és még (...)
Ferike, 2013 április 26 09:49


Array ( [0] => Array ( [Knev] => Sekszpír Vilmos [Kdatum] => 2013 május 8 15:48 [Kszoveg] => Nna, remélem, Parászka. Boróka is elolvassa a cikket. [Kcikk] => 20224 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?cikk=20224#kommentek [Ccim] => Társadalmi beágyazottság nélkül kezdett erdélyi terjeszkedésbe a Jobbik [datum] => 2013-05-08 15:48:26 ) [1] => Array ( [Knev] => Korodi Szabolcs [Kdatum] => 2013 május 3 07:58 [Kszoveg] => Romániában 2008-ban olyan torzulások voltak a bérezésben és a foglalkoztatottságban ami megkérdőjelezi a tanulmány egyes megállapításainak kivetítését napjainkra. Igy kezeljük az 5 évvel ezelőtti tények rögzítéseként. Ma számunkra kevésbé előnyös a helyzet. [Kcikk] => 20204 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?cikk=20204#kommentek [Ccim] => Hogy élünk a magyarországi magyarokhoz képest? [datum] => 2013-05-03 07:58:05 ) [2] => Array ( [Knev] => nihil [Kdatum] => 2013 április 26 10:33 [Kszoveg] => @anti-művész: orulok, hogy valaszoltal, mert igy kifejtetted kicsit jobban, es tenyleg ervenyes erveid vannak. teljesen egyetertek azzal, hogy a muveszet semmilyen aga nem szabadna teljesen magaba fodrulo legyen. en csak azt mondtam, hogy ha egy festm,eny/mualkotas nem ertheto, akkora hatterel van a baj. es ahogy vannak konyvek amelyek melyek, de laikusok szamara is elvezhetoek, ugy vannak hasonlo modern festmenyek is. peldaul Brad Kunkle-t napjaink Klintjenek tartjak, es szinte az osszes kepe laikusok szamara is elvezheto. masreszt erre kell szamitani. szoval az ember ne csodalkozzon, h alemegy egy krikettmecsre, ugy hogy nem ismeri a szabajokat, es nem elvezi. vannak kiallitasok, amire egyszeruen jobb el se menni. legalabbis szamomra :P [Kcikk] => 20151 [Klink] => http://multikult.transindex.ro/?cikk=20151#kommentek [Ccim] => Plan B: hogyan kerül egy kolozsvári galéria a világ legjobbjai közé? [datum] => 2013-04-26 10:33:58 ) [3] => Array ( [Knev] => figyelő [Kdatum] => 2013 április 26 10:25 [Kszoveg] => Ha van külföldi beruházó, akkor az a baja székelynek. Ha nincs, akkor meg az. Az Isten se tud ezeken eligazodni. "hosszú távon veszélyforrás lehet a Schweighofer-beruházás" Marhanagy veszélyforrás lehet! Gondoljuk csak el: - mindent le fog papírozni, semmi nem fog feketén menni, - minden alkalmazottját be fogja jelenteni, - minden alkalmazottja után időben és napra készen be lesznek fizetve a tásadalombiztosítási járulékok, - és, ha még mindezek tetjébe egy kicsit európaibb fizetést fog adni az alkalmazottainak, az maga lesz a katasztrófák katasztrófája. [Kcikk] => 20163 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?cikk=20163#kommentek [Ccim] => Klárik: hosszú távon veszélyforrás lehet a Schweighofer-beruházás [datum] => 2013-04-26 10:25:42 ) [4] => Array ( [Knev] => figyelő [Kdatum] => 2013 április 26 10:12 [Kszoveg] => @Covaci Dejoke: Nincs mit köszöngess! Tudomásul kell venni, hogy többen vannak. Vagy még helyesebben: többségbe kerültek. De ha esetleg nem vagy hajlandó ezt tudomásul venni, úgyis mindegy. A tényeken az egy fikarcnyit se változtat. Nem "Markó, Borbély, Frunda, Kelemen Brassai stb." okolhatók mindezért, hanem a jómagyar természetünk. [Kcikk] => 32770 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?hir=32770#kommentek [Ccim] => Leszavazta a Maros Megyei Névadó Bizottság a Bernády Gyögy iskolanevet [datum] => 2013-04-26 10:12:53 ) [5] => Array ( [Knev] => Ferike [Kdatum] => 2013 április 26 09:49 [Kszoveg] => Amiről nem beszéltek, hogy Olosz Gergely RMDSZ-es politikustól vették a gyár területét, és még kíváncsi vagyok, hogy a többi háromszéki RMDSZ-es mivel van benne a bizniszben.Ez az egész eléggé nemzetárulás szagú dolog. [Kcikk] => 20163 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?cikk=20163#kommentek [Ccim] => Klárik: hosszú távon veszélyforrás lehet a Schweighofer-beruházás [datum] => 2013-04-26 09:49:50 ) [6] => Array ( [Knev] => Levente [Kdatum] => 2013 április 26 08:57 [Kszoveg] => Egyelőre több rossz, mint jó! Ezt kellene szem előtt tartani. Idézet a civilek által kiadott közleményből: Feltesszük a kérdést, hogy a Kovászna Megye Tanácsa kivel tart? A saját polgáraival vagy a beruházóval, mert egyelőre úgy néz ki, hogy az utóbbival, és nem azokkal, akiknek adóiból a fizetését kapja. [Kcikk] => 20163 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?cikk=20163#kommentek [Ccim] => Klárik: hosszú távon veszélyforrás lehet a Schweighofer-beruházás [datum] => 2013-04-26 08:57:04 ) [7] => Array ( [Knev] => greg [Kdatum] => 2013 április 26 07:42 [Kszoveg] => Hüj! Az anyját. Várom az EU szolgálatos aggodóit, mert, ha emlékezetem nem csal , akkor a nemrég elfogadott magyar alaptörvényben is ekképpen fogalmazták meg a házasság intézményét és mint olyan egyik pontja volt annak a hisztérikus támadási felületnek amellyel megpróbálták/megpróbálják Magyarország demokratikusan, törvényes választások nyomán hatalomra került párt kormányának lejáratását, ellehetetlenítését. [Kcikk] => 32771 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?hir=32771#kommentek [Ccim] => Raluca Turcan alaptörvénybe foglalná: a házasság nő és férfi közötti kapcsolat [datum] => 2013-04-26 07:42:18 ) [8] => Array ( [Knev] => karma [Kdatum] => 2013 április 25 22:22 [Kszoveg] => Minimum vitathatónak érzem az előadó minősítését, hogy az erdélyi magyarok csak kevéssel élnek rosszabbul a magyarországiaknál. Elképzelem mit mondana Veres Valér ha májusban az áprilisi fizetésének a 68 százalékát vinné haza: Ebben a hónapban kicsivel kevesebbet kerestem. Ha tisztán a matematikánál maradunk, akkor egy átlagos erdélyi keresetnek a vásárlóértéke 32 százalékkal kevesebb keres mint egy magyaré. Ami szerintem nem kevés, sőt, tetemes. [Kcikk] => 32764 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?hir=32764#kommentek [Ccim] => Az erdélyi magyarok csak kevéssel élnek rosszabbul a magyarországiaknál [datum] => 2013-04-25 22:22:11 ) [9] => Array ( [Knev] => kettős mérce [Kdatum] => 2013 április 25 22:10 [Kszoveg] => Nos egy újabb bizonyítéka annak,hogy nem egyforma mércével mérnek az uniós elvtársak.Nem szabad elfelejteni ,hogy az uniót is a bolsevik liberálisok alapították még annó ,hát jó irányban azóta sem változott. [Kcikk] => 19876 [Klink] => http://vilag.transindex.ro/?hir=19876#kommentek [Ccim] => ET-monitoring alá kerül Magyarország [datum] => 2013-04-25 22:10:56 ) [10] => Array ( [Knev] => Covaci Dejoke [Kdatum] => 2013 április 25 21:42 [Kszoveg] => Köszönjük RMDSZ, köszönjük Markó, Borbély, Frunda, Kelemen Brassai stb. Mulcumim din szuflet, npulámjá. [Kcikk] => 32770 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?hir=32770#kommentek [Ccim] => Leszavazta a Maros Megyei Névadó Bizottság a Bernády Gyögy iskolanevet [datum] => 2013-04-25 21:42:08 ) [11] => Array ( [Knev] => Edler András György [Kdatum] => 2013 április 25 21:25 [Kszoveg] => Egy normálisan gondolkozó román politikus! Sajnos kevés van belőlük... [Kcikk] => 32771 [Klink] => http://itthon.transindex.ro/?hir=32771#kommentek [Ccim] => Raluca Turcan alaptörvénybe foglalná: a házasság nő és férfi közötti kapcsolat [datum] => 2013-04-25 21:25:01 ) [12] => Array ( [Knev] => Gergely Tamás [Kdatum] => 2013 március 23 11:56 [Kszoveg] => Rendkívül izgalmas! [Kcikk] => 810 [Klink] => http://tv.transindex.ro/?film=810#kommentek [Ccim] => Slam Poetry Erdély: Nemzeti Dal [datum] => 2013-03-23 11:56:38 ) [13] => Array ( [Knev] => Almos [Kdatum] => 2013 március 15 20:32 [Kszoveg] => Ez tetszett nekem Levente [Kcikk] => 807 [Klink] => http://tv.transindex.ro/?film=807#kommentek [Ccim] => Száz év vagány - T. Szabó Levente Jókai Kiskirályok című regényéről [datum] => 2013-03-15 20:32:55 ) [14] => Array ( [Knev] => Antiminden [Kdatum] => 2013 március 15 17:16 [Kszoveg] => Nekem ez elég eröltetettnek tűnik. [Kcikk] => 810 [Klink] => http://tv.transindex.ro/?film=810#kommentek [Ccim] => Slam Poetry Erdély: Nemzeti Dal [datum] => 2013-03-15 17:16:20 ) [15] => Array ( [Knev] => atilsz [Kdatum] => 2013 március 14 20:09 [Kszoveg] => szep bemutato! csak igy tovabb ! [Kcikk] => 807 [Klink] => http://tv.transindex.ro/?film=807#kommentek [Ccim] => Száz év vagány - T. Szabó Levente Jókai Kiskirályok című regényéről [datum] => 2013-03-14 20:09:31 ) [16] => Array ( [Knev] => Nagy Szabo Ferenc 1600-ban [Kdatum] => 2013 március 3 14:51 [Kszoveg] => a szekelyek asszondtak mikor Borsos Tamas nekifogott epitkezni Vasarhelyen : > "a szekelysegen var ne legyen" "hogy ok nem engedik, hogy legyen, hanem reank jonek es elhanyjak a kastelyocskankat" > "az uraim arra esmet igy replicalnak: hogy lam Haromszeken sok kastely van, es azt miert nem hannyatok el?" > "de azok csak apro keritesek" > "Utoljara aval is ellent vetettek a mi uraink hogy nem vagyunk mi szekelyek hanem varosiak" [Kcikk] => 990 [Klink] => http://nagy.transindex.ro/?cikk=990#kommentek [Ccim] => Busszal jönnek zászlósok [datum] => 2013-03-03 14:51:26 ) [17] => Array ( [Knev] => Lőrincz Magor [Kdatum] => 2013 március 1 12:31 [Kszoveg] => "kedves" Endre! Őszintén az utolsó mondata tetszett, hogy mikor válik el vásárhely Szélelyföldtől. Nincs is szükség olyan "magyarokra", mint a vásárhelyiek, akik mindenben csak az önös érdeket nézik, mellőzve bármilyen magyar érzéseket, eljönnek Székelyföldre és úgy viselkednek, mint valami urak, akik előtt meg kellene hajólni...hát remélem 30 év múlva visszaolvassa, ezt az irományát és példát vesz a japán barátaink végső tettéről, mikor majd az unokája salutot fog köszönni a markó béla szobránál... "tisztelettel" [Kcikk] => 990 [Klink] => http://nagy.transindex.ro/?cikk=990#kommentek [Ccim] => Busszal jönnek zászlósok [datum] => 2013-03-01 12:31:57 ) [18] => Array ( [Knev] => Biff [Kdatum] => 2013 február 28 04:00 [Kszoveg] => Honnan van a zene? Nagyon jol illik. [Kcikk] => 805 [Klink] => http://tv.transindex.ro/?film=805#kommentek [Ccim] => Mátyás király 570 lampionja [datum] => 2013-02-28 04:00:04 ) [19] => Array ( [Knev] => Kiss László [Kdatum] => 2013 február 23 22:25 [Kszoveg] => nagyon szép! [Kcikk] => 805 [Klink] => http://tv.transindex.ro/?film=805#kommentek [Ccim] => Mátyás király 570 lampionja [datum] => 2013-02-23 22:25:44 ) [20] => Array ( [Knev] => Pyroska [Kdatum] => 2013 január 4 21:41 [Kszoveg] => ki "mea culpa" -zott 89 után a posztkommunista országokban, a tönkretett életekért? Olyan embereket támadtok, akik már meghaltak, így védekezni nem is tudnak.Különös, hogy ilyen részletesen kaptátok meg a szekus dossziét, akkor, amikor más hozzá sem jut sajátjához. Mérhetetlen gyűlölettel veszi elő újra és újra K.Csilla a neveket, bár Xántus Gábor már 2007 ben bocsánatot is kért, de nincs kegyelem! Soraid utolsó része adja meg a választ, ezek az emberek "egy senki"nek nézték apátokat, azért az állandó visszatérő vád. Könczei Ádám ember volt, a maga jó és rossz tulajdonságaival, nem kell szentté avatni. Akik érdemben hozzá tudnának szólni ki is volt ő valójában, már meghaltak vagy nem akarnak nyilatkozni. [Kcikk] => 236 [Klink] => http://kozvita.transindex.ro/?kozvita=236#kommentek [Ccim] => A SZŐCS ISTVÁN-ÜGY [datum] => 2013-01-04 21:41:58 ) [21] => Array ( [Knev] => Pyroska [Kdatum] => 2013 január 4 13:14 [Kszoveg] => Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa Könczei Csilla szekusblogját. Az általa közzétett jelentésekből sok minden kiderül. Kiderül apjának természete, hajlama- hajlamos volt kényes témákat feszegetni olyanok előtt, akikről nem tudhatta barátok-e vagy sem (sofőr plusz annak rokona), kolléga, aki azt is hihette, hogy provokálják. Nem engedhettél meg magadnak csak úgy beszédtémákat büntetlenül. Az is kitűnik, hogy az informátor támogatta nevezett alkalmazását, mégpedig humánus okokból(rossz anyagi helyzet-család!) Ezt Hajdú Győző és Ádám Erzsébet soha nem tette volna meg. Ismervén Szőcs István bácsit, a Gézáról készült jelentéseit inkább a paródia műfajába sorolnám én is. [Kcikk] => 236 [Klink] => http://kozvita.transindex.ro/?kozvita=236#kommentek [Ccim] => A SZŐCS ISTVÁN-ÜGY [datum] => 2013-01-04 13:14:28 ) [22] => Array ( [Knev] => Pyroska [Kdatum] => 2013 január 4 12:59 [Kszoveg] => Könczei Cs. kemény sorokat ír. Nem látom a beszervező tisztek nevét?! Ők mikor kérnek bocsánatot, a megnyomorított életekért? Mikor ítélnek el egyet is az elkövetett kegyetlenségekért? Ki hiszi el,hogy az általa felsorolt emberek vígan és dalolva jelentettek? Csak úgy, magánóráikban? Xántus még elmesélte miért, de sokan még nem is tudnak hozzászólni mert már rég meghaltak. Átnéztem a felsorolt emberek életét, hát nem volt egy leány állom... Régen a szekú nyomorította meg őket, most meg egy "tiszta ember" teszi rá a pontot, a feddhetetlen ,távolítja el Kolozsvár értelmiségi világából, szóval befejezi azt, amit ők elkezdtek, hiszen az volt a cél, elnyomni, felszámolni azt a kultúrát, amit ők és édesapja képviselt. A bizalmatlanság férge olyan mint szú a fából, nem könnyű, néha lehetetlen kiölni.Nem tudom mi volt Cs. Gyimesi Évának a gondolatmenete, hogy nem kell feltárni az informátorok nevét, de én öreg vagyok, és neki adok igazat. [Kcikk] => 236 [Klink] => http://kozvita.transindex.ro/?kozvita=236#kommentek [Ccim] => A SZŐCS ISTVÁN-ÜGY [datum] => 2013-01-04 12:59:43 ) [23] => Array ( [Knev] => sxs [Kdatum] => 2012 október 26 21:27 [Kszoveg] => S ki a frászt érdekel, hogy mi lesz amerika sorsa? [Kcikk] => 217 [Klink] => http://kozvita.transindex.ro/?kozvita=217#kommentek [Ccim] => OBAMÁT VISSZAVÁLASZTOTTÁK [datum] => 2012-10-26 21:27:55 ) [24] => Array ( [Knev] => rivulus dominarum [Kdatum] => 2012 augusztus 17 15:54 [Kszoveg] => 5. Na és még eg utolsó: nem kell művelődésszervezőnek vagy pedagógusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, a fentbeszkennelt levél is mutatja, mi a baj. Egy magyarul nem jól író konfirmálónak nem egy nehézkes vallásos szöveget kell diktálni, hogy lealázzuk, milyen tudatlan. Ennél sokkal eysrűbb és érdekesebb formái is vannak a tanításnak. Talán tényleg jó lenne másfelé is nyitni, hogy ezeket a szakmai finomágokat eltanulják... [Kcikk] => 312 [Klink] => http://reply.transindex.ro/?cikk=312#kommentek [Ccim] => Visszamorgás, több mint ezer leütésben [datum] => 2012-08-17 15:54:25 ) [25] => Array ( [Knev] => rivulus dominarum [Kdatum] => 2012 augusztus 17 15:52 [Kszoveg] => 4. Gondolom, a röghöz kötést is simán oda lehetett volna csapni az előírásokhoz, hogy rend legyen. Ezért kérdeztem: Dávid úr nagybányai? Mert ha nem, vissza ő is oda, ahol született. Senki se menjen máshová, éljünk, mint a jobbágyok. Tovább: írják elő, hogy ne legyen annyi válás, mert az se tesz jót, sőt, házasságon kívüli kapcsolatok sem. Be tudnám bizonyítani, hogy ezzel is erősödne a közösség. Biztos, hogy a Kiáltvány írói mindenben tiszták lennének? Vagy ha nem, váltsák le őket, és legyen egy Nagybányai Inkvi...bocsánat, Szék, majd ők megaszongyák. [Kcikk] => 312 [Klink] => http://reply.transindex.ro/?cikk=312#kommentek [Ccim] => Visszamorgás, több mint ezer leütésben [datum] => 2012-08-17 15:52:05 ) [26] => Array ( [Knev] => rivulus dominarum [Kdatum] => 2012 augusztus 17 15:48 [Kszoveg] => 3. Jelzem, hogy a nagybányai magyarság nem attól fogyott ilyen drasztikusan, mert újabban sok a vegyes házasság. Nincs több most, mint a nyolcvanas években. A kivándorlás, elvándorlás a fő ok, az, hogy nagybányai ismerőseim szerint a kilencvenes években egész osztályok mentek el, és ennek elsősorban gazdasági okai vannak. Volt osztály, amiből 3-an maradtak, és akkor már mindegy, kivel házasodtak. És ez globális jelenség. [Kcikk] => 312 [Klink] => http://reply.transindex.ro/?cikk=312#kommentek [Ccim] => Visszamorgás, több mint ezer leütésben [datum] => 2012-08-17 15:48:34 ) [27] => Array ( [Knev] => rivulus dominarum [Kdatum] => 2012 augusztus 17 15:46 [Kszoveg] => 2. Ahhoz a vidéki, konkurenca nélküli orvoshoz hasonlít, aki annyira hozzászokott saját fontosságához, hogy egy idő után nemcsak a testek, hanem a lelkek felett is őrködni akar - mindannyian ismerjük a beteg szájában turkáló, s közben költészetrl, politikáról papoló orvos típusát, aki azt is megmondja, kire kell szavazni - sa beteg nem mer elentmondani, mert éppen akkor kiszolgáltatott helyzetben van Ettől aztán néhány év múlva az illető maga is elhiszi, hogy neki joga van ehhez. Milyen jogon, milyen alapon képzeli egy akármilyen lelkes művelődésszervező is, hogy megengedheti magának ezt az arroganciát? Hol a szakmai alázat? Hány pap, tanár, szociális munkás dolgozik 50 éve, és nem mer ilyenekt előírni?Nem gyávaságból, hanem mert van érzéke a finomabb hozzáálláshoz. [Kcikk] => 312 [Klink] => http://reply.transindex.ro/?cikk=312#kommentek [Ccim] => Visszamorgás, több mint ezer leütésben [datum] => 2012-08-17 15:46:10 ) [28] => Array ( [Knev] => Gall Icus [Kdatum] => 2012 május 28 18:42 [Kszoveg] => Ami előtt véleményt alkotsz, és nyilvánítasz, mindég gondold meg jól, akár olvass is hozzá, majd azután ereszd! Itt mellékelek egy kiváló véleményt Nyírőről. Ma hallottam Takaró Mihály profot nyilatkozni, hasonló kiegyensúlyozott vélemény volt, mint itt olvashatod: http://kulturhon.szhblog.ro/2012/05/20/a-hazatero-nyiro-jozsef/ [Kcikk] => 179 [Klink] => http://kozvita.transindex.ro/?kozvita=179#kommentek [Ccim] => NYÍRŐ JÓZSEF ÚJRATEMETÉSE [datum] => 2012-05-28 18:42:27 ) [29] => Array ( [Knev] => FERENCZ ZSUZSANNA [Kdatum] => 2012 április 14 19:10 [Kszoveg] => Miért kell azt hinned, hogy minden politikus korrupt........ az egészséges szemléletben szerintem minden politikusunkat azért kell megvédenünk, mert nem is férhet a nevükhöz semmiféle csalás. Remélem Borbély féle vádaskodás is csak egy politikai lejáratási akció, ami előbb vagy útóbb kiderül, mert túlságosan kemény dió volt a Verespataki projektben. [Kcikk] => 114 [Klink] => http://kozvita.transindex.ro/?kozvita=114#kommentek [Ccim] => BORBÉLY ÉS A DNA [datum] => 2012-04-14 19:10:23 ) )
24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS